5 posts / 0 new
Poslední příspěvek
fantišek's obrázek
Offline
Příspěvků: 4
v Anglii osmidení chlapeček umírá po pokousání Jack Russell teriérem

Osmidení chapeček Harry mladých rodičů, matka Mikayla Sonya 19 let, Otec elektrikář Tom Harper 19 let. Chlapeček umírá po té, co byl převezen do nemocnice z domu svých prarodičů v Ketley, Shropshire, Anglie, kde byl pokousán domácím mazlíčkem, malým psem Jack Rusel teriérem, do té doby bezproblémovým psem. Rodina smrtí novorezence je absolutně zdrcena.

Minulý měsíc Harryho matka na svém Twitteru napsala, že ji pes napadl kvůli jedné ze svých oblíbených měkkých hraček.

Informace pochází ze středy 21. 11. 2012 z anglického zpravodajského portálu Mail Online.

Jejich současné zákony a zvláštní právní předpisy o držení nebezpečných plemen budí dojem, že psi, kteří nejsou na seznamu nejsou nebezpeční. Ale ve skutečnosti není plemeno, které není nebezpečné, psi všech velikostí a plemen jak je vidno můžou být nebezpeční, pokud nejsou vycvičeni nebo správně umírněni či drženi.

Rád bych od Vás slyšel Váš názory.

Agardan's obrázek
Offline
Příspěvků: 23
No prostě

No prostě idioti. Jak můžou nechat osmidenní mimino napospas psu? Ulevilo se mi, že nejde o Českou republiku. Kde-kdo nás ve světě hanobí, ale měl by se raději podívat tam, kde blbost po všech stránkách nezná mezí... kde je kolikrát vydávána za pozitivum.

fantišek's obrázek
Offline
Příspěvků: 4
Pokládáte otázku, jak můžou.

Vždyť to tam píši, jejich předpisy vyjmenovávají nebezpečná plemena a budí dojem, že ostatní jsou bezpečná, nešťastné bych určitě tvrdě neoznačoval a jsem na straně politování, než souzení. Podotýkám, že průřez inteligence společnosti je všude stejný, je stejný počet lidí, kteří si počínají obdobně i u nás, podobné místní zprávy probíhají i v českých mediích. Vídávám mnoho fotografií, nemluvňat se psi, často jsou na fotkách i se psi s respektem, které dávají některým skupinám lidí s nižším povědomím, milně získané dojmy, že pes je dětmi na fotce sám bez dohledu.
Ano píšete správně, blbost je bezmezná a připadne mi, kdykoli projde nějaký podobný incident přes česká média, je to komentováno stejným průřezem inteligence a ještě bez odborného komentáře a slouží jen k vyvolání emocí a sledovanosti. Prakticky po každé neopomenou, že chybí zákon k regulaci, ano jsem pro zákon, který zakazuje blbost.

Agardan's obrázek
Offline
Příspěvků: 23
Alespoň

Alespoň trošku inteligentní člověk si jistě uvědomí, že osmidenímu miminu může být nebezpečná i myš, natož jakýkoliv pes, a podle toho se chová. Nemůžu se zbavit dojmu, že evoluce vybavila národy v minulosti zkoušené komunistickou totalitou vyšší mírou "provozní inteligence." Museli pořád nějak improvizovat, aby přežili. Toho byli lidé ve svobodných zemích, oplývajících nadbytkem všeho ušetřeni, takže ztratili přirozenou ostražitost. K čemu není podrobný manuál, s tím si neporadí...

iriska213's obrázek
Offline
Příspěvků: 37
Je to strašná tragedie… lide

Je to strašná tragedie… lide a psi žijí spolu a budou se i dále setkávat každý den, asi to nebude poslední tragický případ. Ano, díky zákonodárcům a mediím se často zformuje dojem o nebezpečnosti nebo neškodnosti určitého plemene. Kolikrát cizí děti i dospělí se vrhali na mou fenu GR bez toho, že by se mě na to zeptali. Když jsem je od Anety odháněla, tak jsem slýchávala frázi: „Vždyť to jsou hodní psi, oni neubližují“... Co se tyče vyšší míry "provozní inteligence" u národů s komunistickou minulostí… vzhledem ke svému původu občas se divám na ruské kanály, sledovala jsem šílený případ – muž byl v parku na procházce se synem, nebylo to na dětském hřišti, na lavičce seděl pan s pitbulem na vodítku. Ten idiot otec chtěl synovi ukázat pejska, kterého si plánují koupit, a bez varování postavil syna (před tím ho měl v náručí) přímo před psa. Vyděšený pes pokousal dítě v obličeji. Kluk to přežil, celý život bude mít jizvy na obličeji i na duši. Sledovala jsem reportáž v tentýž den, bylo to adekvátní, svědci mluvili o debilním chování otce. Za týden v reality schow případ byl podán na celé Rusko tak, že nebezpečný majitel venčil svého agresivního bojového psa na dětském hřišti a pes napadl dítě. Co k tomu… se svou fenou se věnuji canisterapii a s kolegyněmi pořádáme jednorázové akce ve školách, školkách a na táborech, kde vypravíme a ukazujeme, jak se chovat ke psům, cizím i vlastním. Mám v planu sepsat přednášku na toto téma pro rodiče. Bo lidská blbost je opravdu bezmezná.