3 posts / 0 new
Poslední příspěvek
fantišek's obrázek
Offline
Příspěvků: 4
teriéři typu bull

Zdravím všechny příznivce a rád bych požádal o malé objasnění, mám v tom trochu zmatek. Jde o slengové výrazy, co je pitbul, americký pitbulteriér? A dál, mám stafa, bulíka, bula, buldoka, které psy si pod tím mám představit. Jaké typy se dají vyčíst ze samotných názvů, mají v názvu americký nějakou společnou linii, je to nějaký charakteristický přívlastek, nebo stafordšírdský. Jak jsou tihle čtyři pomíchaní, co mají společného, jinak jaké jsou hlavní rozdíly. V charakteristice mají uvedeno agresivní, ale tvrdí se i opak, mraky fotek s dětmi, dokonce jsem někde zhlédnul i fotky při terapiích.
Ptám se proto, pořídil bych si jednoho, akorát si nejsem stále jist, nejsympatičtější je mi anglický bulteriér. Pár pejsků už jsem měl, většinou různé křížence. Chci absolutně neproblematického pejska, podnikám, neustále mne navštěvují zákazníci, různými vchody, přes zahradu, dílnu, nebo normálně dveřmi, kde má možnost pohybu i on. Vlastně mi jde o to, aby nenastal nějaký nečekaný problém, stále se o tom mluví, psi budí respekt, což mi vyhovuje. Nerad agresivního, rád pohodáře, jak všichni tvrdí, že jsou. Můžete mi povědět, na co si mám dát pozor při výběru, bohužel přímo v mém okolí nikdo zmíněné nemá, tak se ptám zde. Díky za pár řádek.
americký stafordširský terier , stafordšírský bullterier , americký pitbullterier, anglický bulllteriér,
pitbul, staf, bulík, bul, buldok

pefa's obrázek
Offline
Příspěvků: 5
rada

pokud máte opravdu zájem o tyto plemena měl byste zvážit kolik mám času?mám děti? co od psa očekávám?pokud máte všechny tyto otázky zodpovězené mám pro vás tip jedině staforšírský bulterier je to takový menší kulturista výška do 40 cm v kohoutku, váha 17 kg jeho vzhled je sice možná pro někoho strašidelný ale opak je pravdou není lepšího psa typu bul pro rodinu mají zlaté srdce a pro pána a rodinu by se rozdali prostě dobráci od kosti.....neříkám že neexistují vyjímky proto doporučuji když už si stafa budete pořizovat dobře si prohlédnout prostředí ve kderém je chován nejlepší byvají zpravidla chováni v rodině.to znamená že mají kontakt s lidmi takřka od narození a jsou dobře asociováni chovatel vás vědšinou dobře vyspovídá než vám psa prodá a chce vědět kam pujde jeho odchovanec.vybírejte vždy jedince z prověřeného chovu tzn.jaká je matka jaký otec mají testy na displazii a jiné genetické choroby pokud ano skontrolujte rodokmen aspon do 5 generace zpět...cena pokud chcete opravdu spolehlivého psa je proto o něco vyžší pohybuje se okolo 10-15-20 tisíci podle toho o jak unikátní jde spojení tzn jak jsou ohodnoceni rodiče...kupujte psa s papírama pasivitou typu nechodím na výstavy tak proč papíry ..tímto sice ušetříte pár tisíc ale přichází s tím i rizika=nemoci,vady charakteru..atd pokud si chcete udělat jasno v plemenech bul navštivte tuto stránku je laiksky pojatá tudíž dobře pochopitelná http://www.pincabull.estranky.cz/clanky/anglicky-bulterier/kdo-je-kdo_--... .jinak chovu zdar

Lucy3's obrázek
Offline
Příspěvků: 2
Ahoj,máme doma amerického

Ahoj,máme doma amerického stafordšírského teriéra.Souhlasím tady s pefou co se týče PP.My máme také s PP,abychom opravdu veděli,že nám se psa vyroste to co má a má to povahu,jakou má mít.Samozřejmě povahu hodně ovlivní pak nový pán.Tyto plemena nesmí být jen na zahradě,musí být chováni doma a na zahradu pouštět na harní a venčení a pak zase domů,ani když nejste doma nenechávat na zahradě.Jsou to hodně tvrdohlaví pesani,feny ani ne a tím,že by byli venku,si začnou budovat dost teritoriální povahy a může být pak agrese na vše co projde kolem.Jsou to hodně společenská plemena,proto milují,když mohou být s vámi co nejvíce,i když si jich nevšímáte a třeba pracujete,jim stačím,že jsou prostě na blízku.jsou také velmi energičtí a potřebují tu energii vybít.plavání,pověsit cokoli na strom a oni to budou tahat,tahání břemen,jako trénink atd atd.prostě tohle milují.milují i děti,zvlášť fenky.nemůžem si stěžovat,je to náš miláček a celé rodiny taky.takže mohu také doporučit.Tak jak píše pefa,musíte vše zvážit,jestli vše zvládnete,jelikož musí mít samo i tvrdou ruku a ukazát,že jste pán.Nejdůležitější je ale,aby jste mu dával co nejvíce lásky a aby byla zapojena rodina a nikdy ho nesmíte odstrkovat,láska je důležitá,pak jde výchva krásně.Přeji dobrý výběr.