4 posts / 0 new
Poslední příspěvek
dean's obrázek
Offline
Příspěvků: 1338
Zemřel další pejsek z chovné stanice Halit Paša!

Dostala ke mě tato informace: Množství pejsků, které tato ChS ročně vyprodukuje se pohybuje okolo 100 ks!! Na pohled se zdá být jako nejlepší ChS v ČR, ale bohužel neznám jediného zdravého pejska z této produkce! Jedna slečna z Brna má dobrmánka HP dokonce se 2 srdečními chorobami. Je toho moc! Pomožte nám s tím něco dělat. Každý laik jde prvně do této chovky, jelikož má největší reklamu a potom mu pejsek předčasně umírá!

- napište i vy, co o tom víte, stop množírnám

Sagarit's obrázek
Offline
Příspěvků: 1
Dobrý den, třeba vás potěší,

Dobrý den, třeba vás potěší, že z této stanice pocházejí i psi bez problémů, chápu, že nemůžete znát všechny. Mám z této chs pětiletou fenku a sedmiletého pejska (Caesarion a Nadine HP), oba jsou zatím zdraví, vyšetření na choroby srdce metodou Holter (24h EKG). Otec zemřelého pejska Batler de Grande Vinko, importovaný pes, je devítiletý, zatím zdravý, vyšetřený loni v 8 letech rovněž na Holtru. Kamarádka má také téměř devítiletou fenu (Nomi HP) vyšetřovanou opakovaně touto metodou a zatím zdravou. Znám i další. Špatný stav populace dobrmanů je obecný problém a nutný důsledek let přehlížení této skutečnosti. Tato stanice má velký počet odchovů, což neschvaluji, ale je to i vysvětlení, proč se o HP s problémy dovídáme častěji než o nemocných psech z jiných stanic. Je na zájemcích o štěňata, aby požadovali kvalitu, vyšetření u rodičů, ideálně je chtěli vidět i při práci, bohužel 99% zájemců se ptá především na cenu (vlastní zkušenost, mám taky chs). Pokud by zájemci lpěli na kvalitě a doložitelných zdravotních vyšetřeních, nebyly by třeba žádné hony na čarodějnice a množírny by se zlikvidovaly samy.

MarcelaH's obrázek
Offline
Příspěvků: 1
opět pomluvy?!

Z této chovky mám 6ti letou naprosto zdravou fenu, kterou opravdu nešetřím a osobně znám několik zdravých zvířat z této chovky. Majitelé jsou moc spokojení. To, co tu píšete jsou pomluvy a být chovatelkou ,tak toto si opravdu nenechám líbit!!!

LukášN's obrázek
Offline
Příspěvků: 1
Mám doma Veterán šampiona

Mám doma Veterán šampiona Ithaka HP 20.1.2015 oslavila 9 let.