5 posts / 0 new
Poslední příspěvek
čéňa's obrázek
Offline
Příspěvků: 13
rybička

Dostala jsem jako dárek oranžovou rybičku v kulaté skleněné tak šestilitrové nádobě s kamínkem a rostlinou. Je mi jasné, že ji budu muset okysličovat vodu, Zatím je čilá, několikrát děně ji čeřím vodu, kvůli okysličení, asi to nebude mít dlouhého trvání. Problém budu mít i s čištěním vody. Prosím, jak řešit nevhodný dárek, nemám s tím žádné zkušenosti. Spláchnout do WC mi připadne kruté, stejně tak i čekat až lekne. Každá rychlá rada dobrá.

elhonek's obrázek
Offline
Příspěvků: 16
Pokud na jednu rybu připadá

Pokud na jednu rybu připadá alespoň 10 litrů vody, vzduchování není nutné. Obzvláště, pokud je v akváriu rostlina. Ta totiž při přísunu světla vytváří kyslík. I kdyby ne, tak pohyb vody způsobený filtrem pomáhá při okysličování, stejně jako vstřebání kyslíku do vody z hladiny.

čéňa's obrázek
Offline
Příspěvků: 13
Rybičce se zatím daří

Rybičce se zatím daří dobře. Musím ještě najít někde v okolí někoho, kdo se zabívá akvaristikou, nejlépe nějaký akvashop. V katalogu jsem ještě nic nezašla, málo registrovaných firem, stránky se mi moc líbí a přeji jim moc úspěchů a děkuji za rychlou radu.

Dino's obrázek
Offline
Příspěvků: 25
Dobrý den, jako první řešení

Dobrý den,
jako první řešení bych viděla se poptat v rodině nebo známých, třeba by takového kamaráda někdo s radostí uvítal ;-)

Mola's obrázek
Offline
Příspěvků: 1
správne ?

Táto téma je už dosť stará a ja som sa sem prihlásila len teraz. Chcem ale podotknúť,
Poviem to tak ako to je:
Prečo týranie psov sa rieši, ale rýb nie? Možno vám to nepríde týran ale je.
Citujem:
"Dostala jsem jako dárek oranžovou rybičku v kulaté skleněné tak šestilitrové nádobě"

Gulátá nádoba? Nie? Predstavte si že by ste boli tou rybou (ktorá v dospelosti meria 30cm - je to závojnatka) a plávali by ste v 6 litrovom akva(kde by ste sa neskôr nevedeli pohnúť) a ešte aj gulatóm. V gulatom akváriu sa rybám odráža ich echo!(lajcky povedané).. Ryba sa nakoniec s toho zblázni, začne zle dýchať, príliš rýchlo plávať, alebo neplávať vôbec.

Ďalej, závojnatka nieje akváriová ryba! Patrí do jazierok!

A teraz si spoločne spomeňme, koľko ľudí chová závojnatku v akváriu s malími rozmermi miesto jazierka?, a koľko ľudí ho má ešte aj gulaté?

Nieje správny postoj aby sme hladeli iba na roztomilích, chlpatých priateľov. Treba hladieť aj na nevýrazné, malé, šupinaté zvieratká a prikladať aj im význam, pretože aj oni cítia bolesť! Je to preukázané!